СЕРЕДА 3 СЕРПНЯ 2022 ДАР'Я БІЛОЦЕРКІВСЬКА, ВІКТОРІЯ-НАДІЯ САЛО І ІРИНА МОРОЗОВА

Концерт в монастирі Catedral de Tui, o 21-00.
Вільний вхід в порядку черги. Без завчасного резервування.
Відкриття дверей о 20-45



Середа, 3 серпня, 21-00
Imaxinario por Ucraína
Камерна музика Тріо
(дві скрипки та віолончель)

         IMAXINARIO POR UCRAÍNA   

Після початку російського вторгнення в Україну група музикантів знайшла прихисток у музичній консерваторії Віго. Серед них, - віолончелістка Ірина Морозова, яку ми запросили в Música no Claustro з пропозицією створення творчого проекту для цьогорічного  фестивалю, що проводиться за підтримки AIE Sociedade de Artistas. Intérpretes e Executantes.

Ірина запросила колег, скрипальок Дар’ю Білоцерківську та Сало Вікторію-Надію. Разом вони вирішили створити ансамбль, для того, щоб показати суспільству, що мистецтво може врятувати світ, оскільки музика об'єднує, і, зокрема, через спільне музикування артисти можуть спілкуватися з публікою та ділитися своїми емоціями, оскільки у цілому світі музика має універсальну мову, вона промовисто показує важливість кожного моменту нашого життя, і живе до останнього подиху митця. В таких непростий час для України, музиканти своєю творчістю показують, що  українське мистецтво хоче звучати і нести світло у цей світ. Музикантки продовжують робити те, що вони вміють найкраще, вони пропонують цей концерт у Música no Claustro з репертуаром різних, контрастних музичних творів.



         ДАР'Я БІЛОЦЕРКІВСЬКА   

Скрипалька Дар'я Білоцерківська народилася у Києві (Україна). Після закінчення музичного навчання в Київській консерваторії вона поєднювала викладацьку роботу з участю в різних мюзиклах, таких як «Lords of the Sound», «Rock Mozart» і «Notre Dame de Paris», гастролюючи різними країнами Європи. У 2022 році знайшла прихисток у Франції, де працює у Національному оркестрі Меца.


         ВІКТОРІЯ-НАДІЯ САЛО   

Скрипалька Сало Вікторія-Надія народилася у Львові (Україна). Закінчила Львівську середню спеціалізовану музичну школу інтернат імені Соломії Крушельницької, у 2016 році стала лауреатом Гран-прі Міжнародного конкурсу імені М. Ельмана. У 2022 році закінчила навчання в Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського. Вона брала участь у різних оркестрових проектах і отримувала стипендію Erasmus у музичній консерваторії Віго, що спонукало її шукати притулку в Галіції після російського вторгнення в її країну.


         ІРИНА МОРОЗОВА   

Віолончелістка Ірина Морозова народилася у Харкові (Україна), де закінчила музичне навчання в Національному Університеті мистецтв ім. І.П. Котляревського. Як і Сало Вікторія-Надія, Ірина в першому семестрі минулого року отримала стипендію Erasmus у музичній консерваторії Віго, тому повернулася до Галіції після російського вторгнення в її країну. Її найближче майбутнє — у Галіції, де наступного року вона закінчить курс магістратури при оркестрі Real Filarmonía ( EAEM, Сантьяго де Компостела ).